14 de març del 2016

LA HISTÒRIA NO POT EXISTIR sense memòria. La nostra feina és produir i construir la memòria social. El record i el treball de la memòria són molt importants, sobretot perquè ens ajuden a entendre els canvis del present. Busquem la “veritat històrica”.

Oblidar del tot no és bo. Ens pot portar a la desorientació i no ens ajuda gens a trobar la nostra identitat de grup ni a activar la nostra autoestima.

La memòria històrica es transmet de generació en generació, la forma en què es fa és un procés d’aprenentatge cultural, i això ens condicionarà en allò que sabem i en els valors culturals que anirem adquirint.

Si oblidem podem caure en el perill de repetir i davant d’aquesta incògnita el plantejament que ens fem és “oblidar o memòria?”. El passat dolorós no el podem continuar, negar ni reprimir. Conèixer-lo ens permet apartar-lo i neutralitzar-lo.

Tot i que existeix un “turisme cultural”, el que sembla un consum de llocs de record, no deixen de ser espais on  varen succeir esdeveniments importants i que acostumem a visitar pel seu valor històric, artístic o vivencial.

Visitar-los també significa rememorar com a experiència personal tot allò que qualsevol de nosaltres hauríem pogut patir.

No podem quedar-nos fora..!!! Necessitem saber qui som, pare... i en quin grup ens identifiquem..!!!


 






Ens trobareu a " Els nostres pessics" : Topografia de la Memòria.                                                                          .

ADELINA, ARIADNA, EMMA i JANA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada